Wild & Gevogelte

            

Ook deze leverancier komt uit de regio namelijk uit Loon op Zand. Drie maal per week leveren zij ons verse producten. Dit zijn voornamelijk kipproducten, maar zij voorzien ook in de vraag naar alle soorten wild & gevogelte.

Het verhaal achter onze kip
Die komt van een poelier uit loon op Zand. Het bedrijf bestaat al 45 jaar en er wordt met hart en ziel gewerkt aan een mooi en vooral veilig ambachtelijk stuk vlees. Het vlees smaakt pas lekker als de kip een leven zonder stress heeft gehad. Een uitgebalanceerd patroon van voeding, water en leefomstandigheden dragen daar aan bij. De kippen lopen los door de stallen en kunnen de gehele dag eten en drinken. Inmiddels zitten er al veel minder dieren per vierkante meter in de stal, er loopt geen enkele kip kreupel en ze kunnen allemaal bij het voer en de drinknippels. Vervolgens is het in Nederland (en dat is uniek in de wereld) traceerbaar waar de kip vandaan komt. De slachterijen slachten geen kippen van pluimveehouders die geen IKB erkenning (integrale keten beheersing) hebben. Om die erkenning te halen en te houden moet je aan strenge eisen voor wat betreft hygiëne en huisvesting voldoen. Men wordt gedurende een koppel kuikens (6 weken) steeds gecontroleerd, ook de uitwerpselen.  In de slachterij controleert een dierenarts het kuiken en in het lab wordt gekeken of er residuen van medicijnen te vinden zijn. Zo ja wordt alles afgekeurd. Begrijpelijk dus dat onze pluimveehouder zijn uiterste best doet een mooie kip af te leveren.

Wij verkopen traditionele, reguliere kip, Veilig en betrouwbaar waar we 100% achter staan en die aan alle wettelijke eisen voldoet. We weten waar het vandaag komt en als het niet goed of veilig is zouden we het zeker niet verkopen of eten.

Bestel hier onze kip,- wild- en gevogelte producten online

© Bens Verspromotie | www.bensverspromotie.nl